my2cent

Senaste inläggen

Av Kjell - 4 oktober 2009 18:17


Finns en del man reflekterar över, både smått & stort men mest smått eller allmänt svammel om ni tycker det passar bättre.


Vädret, man vet att det förändras, det blir kallare & man måste klä på sig.

Varför blir man lika överraskad varje gång det händer & alla pratar temperatur på jobbet nästan hela dagen, den ena hade en kallare morgon än den andra.


Människor, jag var till ett köpcenter idag, en söndag som alla andra & det var en del människor i rörelse.

Ungdomarna som satt utanför ingången eller hängde i & utanför Teknikmagasinet.

Kvinnor i yngre medelåldern som fikade på Barista, en del med varandra & ett få undantag med manligt sällskap.

Småbarnsföräldrar fanns överallt, hängde på barnavdelningen för vinterkläder på Stadium, mejeriavdelningen på Kvantum, korvkön i kiosken utanför eller gåendes framför mig i ett tempo som kan likställas med ett begravningståg (idag var jag utan grabben så mitt tempo motsvarade inte deras).

Medelålders män dit jag nog räknas själv men jag är till skillnad ifrån alla andra i mina bästa år, de fanns en del som strosade omkring på Teknikmagasinet även om just den butiken är svår att strosa i, det är så trångt att det borde sitta en lapp "Håll till höger & gå motsols", de flesta var inne på en annan elektronikaffär dregglandes över stora TV-apparater som äntligen skall göra att bandybollen går att se när det är dags för SM-final.

Pensionärer i affärer är inte alltid så roligt, det är inget personligt mot Dig utan jag har lite svårt för de som strosar i sin egna lilla värld utan hänsyn till att det kanske finns flera som vill fram, vet vart de skall gå & kanske därför vill kunna gå förbi.

Ett praktexempel som jag råkat på var det gulliga paret som var ute & handlade, kvinnan drog vagnen & mannen gick mellan hyllorna & plockade det hon sa.

Problemet för mig var att de gick i bredd i ett tempo som inte var beundransvärt vilket gjorde att man inte kom förbi, som vanligt.

Inom alla grupper av människor finns det de som tycker att stå att prata med vänner & bekanta mitt i en gång vilket för mig är obegripligt, de kunde väl åtminstone ställa sig längst ner i hörnet borta vid läsken för där finns aldrig någon.


Ytterligare 2 reflektioner, jag vill ha en parkeringsplats som Gusten Törnqvist har vid Gränby C, kaxigt.

Det finns en grej som jag läst i en sån där Dassbok, ni vet en sån där bok med snöre som man brukar få hemburen av en yngre förmåga lagom till Jul.

I en variant för kvinnor stod det "Varför måste män alltid parkera så nära ingången?", med de menar de ingången till allt, affären, köpcentret & pizzabutiken.

Svaret mina vänner är att gör han inte det så gnäller tanten som sitter bredvid.


Läste en artikel i Aftonbladet, tydligen är svenska män 3:a ifrån botten när det gäller äventyr i sänghalmen, bara britter & tyskar är sämre, vi (svenska män alltså) är för snabba...så kan det gå.

De bästa var spanjorerna, så ni kvinnor som läser det, åk till Spanien i vinter.

Om man funderar på det här ett tag så kan man undra, är det egentligen inte ganska bra att ha rykte om sig att vara dålig?

Om man bortser ifrån alla möjligheter till sex som man kanske missar som kollektiv så är fördelen att man inte har direkt höga krav på sig, stackars spanjorer. :)

Vad snabbt är framgår inte men jag är nyfiken.

Har letat febrilt efter en motsvarande undersökning men för vilka kvinnor i världen som är bäst men har inte hittat någon, man kan undra varför.

Det enda jag hittat är inlägg i spridda forum som säger att snygga/vackra kvinnor är generellt sämre i sängen än de som inte är det, riktigt dumt påstående om jag får säga det själv, eftersom varje mans smak avgör om en kvinna är snygg/vacker så innebär det att man i ett förhållande aldrig kan få både en snygg kvinna & bra sex.

Nu menar de troligtvis kvinnor som är vackra i 999 av 1000 mansögon men jag gillar ibland att dra saken till sin spets.


Jag har skapat ytterligare 1 blogg, den är mera som ett kartotek med youtube-klipp jag gillar, men något kanske intresserar andra, har egentligen precis börjat men detta är adressen:

http://youtube.bloggagratis.se


Hade några saker till som jag tänkte på när jag började skriva men har glömt bort dem nu, får återkomma senare, nu skall jag istället uppdatera min andra blogg med klipp av Johan Glans, sveriges bästa standup komiker.


I´ll be back.

/Kjell

ANNONS
Av Kjell - 20 september 2009 09:42


Om sisådär 5år när bilen är betald vill jag ha en ny, den perfekta, den som har allt.

Inte så mycket begärt tycker jag, det är inte så att jag vill ha en Ferrari direkt.


Kravspecen på ett ungefär:

* Bensinsnål

* Lagom stor, bra last & benutrymme men vill helst inte ha en kombi

* Hyfsat drag vid omkörningar (tänk dig idioten framför som kör 80 när det är 90 på landsväg en solig dag med mycket trafik & du har bråttom)

* & dragkrok

* Självklart farthållare, motorvärmare & AC/ACC

* Inte mer än 3-4år gammal

* Max 9000mil

& som avslutning billig.  Glad


Det gäller att vara ute i god tid & jag har inte så mycket mer för mig så jag har roat mig med att surfa runt lite.

De modeller som kommit i år & kommer nästa år tillhör min målgrupp så varför inte.

Den bil som dyker upp hela tiden när det gäller bensinsnål är Toyota Prius, är lite skeptisk, kan inte låta bli att tänka på Jeff Dunham när jag hör det namnet & då får den en lite dålig klang.

Googlade lite på bensinsnål igår & hittade en artikel på aftonbladet ifrån 2000 där de tipsade om snåla bilar nu när bensinpriset höjts till hiskeliga 9.84kr/Liter, jisses, skulle vara bra med ett sånt pris idag.


Jag har tiden på min sida, ingen stress här inte.

/KjellANNONS
Av Kjell - 18 september 2009 23:14


Grabben hade 5-årskontroll idag, ett sånt där trevligt besök med spruta, sånt gillar väl alla.

Det gick bra tror jag, om det blev några sviter så lär hans mamma märka det ikväll eller senare under helgen, han var i allafall duktig.


Som vanligt var det vägning & mätning ock även jag passade på att dubbelkolla hur lång jag var, hade faktiskt fel på 1cm så numera är jag lite längre.

Grabbens längd & vikt såg bra ut men det var ingen tvekan om det tyckte jag, sen har de ett litet klurigt formulär, det är svårt att fylla i sådana, hur han är, hur han agerar. Tricky.


Så, det här med BMI, har kollat på det tidigare men när jag var iväg med grabben så såg jag något nytt, åtminstone för mig.

Det finns en liten skala till vid sidan om, åldersrelaterad även för oss vuxna, att det fanns 1 för barn visste jag men inte detta.

Tittar man på en skala rakt upp & ner så står det att har man ett BMI mellan 18-25 så ligger man inom det "normala", avsteg beroendes på om man tränar finns men är inget man kan läsa sig till vad som gäller.

Tydligen är det så att ett BMI på 18-25 gäller om man är mellan 25-34år, sen skiljer det lite beroendes på om man är yngre eller äldre.

Jag kunde åtminstone konstatera att om jag håller den vikt jag har nu i ytterligare några veckor så kommer mitt BMI ligga inom det normala, övre delen visserligen, men ändå, det finns alltså fördelar med att bli äldre, man får väga mera, nice.


För den som vill kolla sitt BMI kan Du göra det HÄR.


Snart dags att sova, eller rättare sagt, vila mig iform.

/Kjell

Av Kjell - 16 september 2009 20:47


Med anledning av det som händer på jobbet finns det en överhängande risk att man kommer drabbas av en släng av arbetslöshet, så jag tänkte slänga in en liten efterlysning.


Sökes:

 

Välbetalt arbete med arbetstid mellan 09:00-15:00 måndag-fredag.

Möjlighet till att flexa lite när man känner för det är önskvärt & arbetstidsförkortning utan löneavdrag

sommartid för att kunna spela golf är ett krav.

Ett annat krav är trevliga arbetskamrater som mer än gärna jobbar över när jag känner för att vara ledig.

Arbetsbelastning skall vara konstant så tiden går fort men det skall finnas utrymme för att ta det lite lugnt om man känner för det.

 

Eventuella konferanser skall förläggas på lite varmare breddgrader & konferansbiten skall avklaras under frukosten men skall då endast bestå av att fylla i luckorna ifrån kvällen innan.

Har inga större krav på förmåner mer än gratis frukost/lunch, boende & lite hushållsnära tjänster.

 

Som motprestation kan jag tänka mig att jobba över 5minuter om arbetsbelastningen skulle vara hög, men självklart endast om jag har tid & lust, att komma i tid ser jag som en självklarhet om inget oförutsett inträffar som tex att jag känner mig lite trött eller helt enkelt inte orkar.

 

Nu när jag tänker efter så behöver nog inte min framtida arbetsgivare betala ut någon lön, ge mig bara ett av företagets kreditkort så löser det sig.

 

Tillbaka till verkligheten, allt är bättre än inget.

/Kjell

Av Kjell - 10 september 2009 21:08

Har funderat lite kring att skaffa en tatuering, det är inget nytt utan något som legat & gnagt under en längre tid men har inte fått någon riktig idé som fastnat förän nu.

Har snöat in lite på mitt stjärntecken som är våg men även lite kring det som symboliserar mitt födelseår enligt kinesiskt astrologi som är tiger.

En kombination av de båda vore optimalt men att få ihop det är inte enkelt, något som ställer till det ännu mer är att jag inte vill ha en för stor blaffa på armen.

Lite i tankarna kring att ha en våg där en tiger står men tassarna på skålarna eller en tiger som bär på en våg i munnen, bilder med förslag mottages gärna.

Svårt det här men har man funderat så länge som jag redan gjort kan jag vela ett tag till.


Astrologi

I min jakt efter tatueringsmotiv har jag surfat runt lite på olika sidor på nätet, nästan varvat www i min jakt på en snygg bild men än har jag inte kommit till slutet.

När man letar inom det området som jag gör är det ofrånkomligt att ramla in på sidor med horoskop av olika slag & där brukar jag kunna fastna, fäster inte så stor vikt vid vad det står men kan ändå inte låta bli att läsa & det finns massor för den som är intresserad.

Det finns för oss de "vanliga" stjärntecknen, kinesiskt horoskop, nummerologi & så vidare, finns en del att välja på.

Jag väljer att tro på det som är positivt & ha en lite mer skeptisk hållning till det lite negativa om min person, som jag brukar säga "ingen är perfekt, men närmast det är jag".

Brukar haspla ur mig det med jämna mellanrum & i kombination med "det enda felet med mig är självförtroendet, det är lite lågt" är det ganska kul, tycker åtminstone jag.  :-)

För er som är intresserade av att läsa lite om er själva är ditthoroskop.nu en bra början.


Slutsvammlat

/Kjell  

Av Kjell - 6 september 2009 15:58


Det händer nån gång varje år & håller i sig lite olika länge, rycket, det som skall bli en vana, något man alltid gör. Välmående / viktnedgång.


Förra året var det vaksamhet på det jag åt, inget stort bara mindre av det vanliga & detta kombinerade jag med gym.


I år kör jag samma race med maten men bytt ut gymmet mot att simma 2ggr i veckan för det där med gym är inte min grej, trivdes inte riktigt där även om det rent geografiskt ligger bättre till.

Varannan vecka brukar jag ge mig ut på ett par raska promenader & har nu hittat en slinga som verkar rätt lagom, har mätt upp den på eniro & får den till ca 5km, gick den i förmiddags & det tog ca 40minuter.


Simning som träning eller motionsform finns det delade meningar om men eftersom jag simmar föredrar jag att läsa de som är positiva.

Man kan summera de flesta åsikterna som så här:

* Simma i intervaller, lugnt & fort

* Bli andfådd när du simmar fort

Tyvärr verkar de flesta överens om att simningen bör kompletteras med gym 1dag/v:a, kommer inte hända för mig.


Sprattlar vidare.

/Kjell

Av Kjell - 25 augusti 2009 22:10


Det är inte bara jag som kan.Av Kjell - 16 augusti 2009 18:58


Nu blir det svammel, håll i er. 


Idag knallade jag & grabben till affären, eller rättare sagt, jag knallade & han cyklade som om han hade eld i baken, nerförsbackar & planmark går bra...


När jag gick där i min egna lilla värld började jag fundera på det där med hållning, en annan har hållning modell hösäck så man nästan får skrapsår på knogarna.

Började fundera lite på det där med evolution, borde inte den sett till att jag kunde gå som folk & inte kunna ersätta den stil som släktet Homo sapiens utvecklats till, är inte Homo sapiens "de upprättgående"?


Nu när jag skriver det här sitter grabben & tittar på tecknat (när det väl är färdigt att publiceras sover han nog eller åtminstone ligger han i sängen) & jag börjar googla lite.

Homo sapiens är tydligen "vetande människan" & istället var det våra förfäder Homo erectus (nu snackar vi) som var "upprättgående".

För den som är intresserad så utvecklades tydligen både Neandertalmänniskan & Homo sapiens ifrån Homo erectus, sapiens knallar vidare på jorden medans Neandertalarn har kilat vidare, typ.


Så åter till det där med hållning.

På min promenad så försökte jag dra tillbaka axlarna & sträcka på mig, det kändes minst sagt konstigt, så här i efterhand så tror jag att fortsätter jag med det där så kommer en ny art utvecklas ifrån mig "Homo muckus", för ungefär så tror jag att småglina på stan skulle uppfatta min nyfunna stil.


Min bäst vän google skulle få besvara ytterligare 1 fråga åt mig:

Finns det en enklare lösning för att få ordning på hållningen utan att behöva hålla grabbar med byxorna nere vid knävecken på avstånd?

Kortfattat blev svaret:

* Sträck på dig

* Stretching eller yoga

* Allmän träning för samtliga muskler

Så nej, jag får stå & hålla handen mot deras panna en tid framöver.


Nu får det vara nog för idag, tv`n kallar & det skulle vara gott med en kopp kaffe.


Homo erectus, "upprättgående", yeah right.

/KjellPresentation


Det finns en Gästbok, skriv. :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Har du en eller flera sexleksaker hemma?
 Ja, 1st (kvinna)
 Ja, fler än 1 (kvinna)
 Nej (kvinna)
 Tänker köpa inom kort (kvinna)
 Är du inte klok människa (kvinna)
 Ja, 1st (man)
 Ja, fler än 1 (man)
 Nej (man)
 Tänker köpa inom kort (man)
 Är du inte klok människa (man)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009
>>>

Sök i bloggen

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lite blandat

Följ bloggen

Följ my2cent med Blogkeen
Följ my2cent med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se