my2cent

Senaste inläggen

Av Kjell - 13 april 2009 21:03


Då var en av mina favorithelger över för denna gång, för visst är påsken en höjdare, inte bara får man äta en massa god mat som påminner om julen det är även helt legalt att både ge bort & äta onödigt med godis & som grädde på moset så är man ledig en massa dagar.


Min helg har fortskridit i ett lagom tempo, långfredagen var lååång utan en massa måsten, påskafton blev det lek på dagen med grabben & god mat (om jag får säga det själv) på kvällskvisten.

Påskdagen ute i Skyttorp med ännu mera god mat & en bekväm plats på en stol medans barnen roade sig själva.

Idag kan man kort summera med cykel & fika, känns inte som om jag gjort annat än gå bakom grabben när han trampat på & därimellan har jag fikat i 3 omgångar.


Grabben tog en otaktisk eftermiddagslur & det straffar sig på kvällen, han har inte haft så lätt att somna som han både brukar och borde.


Imorgon väntar jobbet som förhoppningsvis har flutit på bra under helgen.


Kjell


ANNONS
Av Kjell - 8 april 2009 20:42


Sitter i soffan & äter en glass samtidigt som det är "Du är vad du ätar" på dumburken, känns rätt bra ändå, det är inte jag som plågas av Anna Skipper med olika shakes, wrapes & bönor äver om det skulle behövas.


Han den där Jan Bylund som är hennes offer denna vecka brukar vara med i Rix FM med jämna mellanrum & man är skapligt förvånad, rösten & människan passar inte ihop överhuvudtaget.

När man hört honom på radio skulle jag placera honom kring ålderstrecket 55+, men det var inte så, han är bara 43, kan det bero på att han alltid låter som en gnällig gammal gubbe?


Jag har en påse Ahlgrens bilar i skåpet, undrar om man skulle ta den & sätta sig i ett soffhörn med den 940-sidors pocketboken jag köpte igår och slappa lite.


Tar en snabbomröstning, alla emot, alla för, ok det får bli godis & bok.


Var är golfsäsongen?
KjellANNONS
Av Kjell - 7 april 2009 21:55


Jag trivs ganska bra med teknik, vi kommer oftast överens, skulle vi mot förmodan inte göra det så är det tekniken det är fel på.

Kom & tänka lite på det där idag när jag köpte ett nytt usb-minne, ett större, nyare & flashigare eftersom mitt tidigare inte mår så bra.


Anledningen till att det överhuvudtaget behövdes ett nytt är en liten sak för sig som kort kan summeras med några få ord.

Bärbar, strömsladd, liten pojke, bråttom, golv, landa på minne som är av plast.

Ser ni händelseförloppet, sånt händer.


Nåväl, ingen större skada skedd, det gick fortfarande att använda men inget som jag litar på kommer hålla en längre tid till.

Så idag köpte jag ett nytt & större på ICA (vart är världen på väg?) efter jobbet, dubbelt så stort som tidigare, varför kan man fråga sig & det gör jag.


Glad i hågen kommer jag hem, öppnar förpackningen & stoppar in den i datorn och efter en stund kom en lite ruta om med några alternativ & det var nu det roliga började.

De altarntiv som fanns att välja på var de på ett ungefär:

* Jag kommer endast använda enheten att lagra filer på

* Jag kommer installera program på enheten

* Jag vet inte, fråga igen

Wtf är det här?
Sen ramla poletten ner, det finns sedan några år tillbaka möjlighet på vissa modeller att installera program & köra dem direkt ifrån minnet, skall tydligen vara något som skyddar privatlivet & förenklar när man är på vift & använder en dator som kanske inte har det som man behöver.


Eftersom jag tycker sådant här kan vara roligt började jag googla efter program att installera utöver de som följde med & hittade en hel del.

Så nu har jag lagt in lite program på minnet som alla startas därifrån & inte lagrar något på datorn jag använder, webbläsare, mailprogram, msn, openoffice, lite småspel, program för att lagra lösenord & VLC.

Alla program startas via en meny som man plockar upp via en ikon som lägger sig bredvid klockan.


Nu skall jag bara komma på en praktisk & bra användning av det här för mig.


Jag har det men vet vad jag skall göra med det.

Kjell

Av Kjell - 6 april 2009 20:10


Dagen har gått i trötthetens tecken, hela dagen har man varit sisådär halvt alert bara.

Kan ha att göra med att jag inte sovit så mycket i helgen, vara uppe sent & gå upp någorlunda vettigt är ingen bra kombination.

När jag kom hem slängde jag ihop något att äta sen fick det bli en tupplur i soffan, känns faktiskt bättre & kaffet som står framför mig smaka riktigt bra.


Både den & nästa vecka blir det bara 4dagar på jobbet, det är nog det bästa med påsken, ledigheten, själva firandet & historiska vinkeln är inte så intressant.


Simma lugnt

Kjell

Av Kjell - 5 april 2009 23:01


Tänkte avsluta dagen med 2 bilder.


Trött

KjellAv Kjell - 5 april 2009 17:23


Då var tillslut listan för helgen avbockad & klar, jag kan med glädje meddela att samtliga i hushållet är nöjda med resultatet.

Det kom lite annat i mellan som gjorde att det längre tid än väntat men å andra sidan att läsa lite spridda tidningar på nätet & sen få äta lite tårta på det måste vara klart godkända ursäkter, ingen av de andra hemma protesterade iaf.


Nu skall jag slänga ihop vad man med lite god vilja kan kalla lätt försenad lunch & sen bänka mig framför tv`n / datorn.


Tillbaka lutad

Kjell

Av Kjell - 5 april 2009 12:29


Det svenska folkets fredagsvanor är nu kartlagda & med tanke på vilka som beställt undersökningen är inte reultatet förvånande.


Med viss modifikation lyckades jag bara pricka in 1 av dem, betyder det att jag är speciell i positiv bemärkelse eller att jag är onormal?


Hursomhelst så är det löjligt att göra en generell undersökning, den måste göras baserat på hushållets uppbyggnad, ensamhushåll, sambos med & utan barn & åldersgrupper inom dessa hushåll.

Det är knappast troligt att en som lever på soc.bidrag äter pizza varje fredag, att den som är singel har 6 varje fredag i soffan eller att just lösviktsgodis är det som gäller i det svenska folkhemet, chips & popcorn känns mera vanligt.


Hursom helst så skall jag nog sträva efter att inte passa in i det som anses normalt, alla vill vara unika men om alla är unika är ingen unik.


Moment 22

Kjell

Av Kjell - 5 april 2009 12:06


...gud verkligen skulle straffa en direkt

...påven verkligen skulle vara liberal

...gräset verkligen var grönare på andra sidan

...de kristna verkligen skulle leva efter bibeln, även gamla testamentet

...allt som stod i bibeln & koranen verkligen var sant

...väggar kunde prata

...Matrix är verkligheten

...tidsresor var möjliga


...om jag inte var

Kjell

Presentation


Det finns en Gästbok, skriv. :)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Har du en eller flera sexleksaker hemma?
 Ja, 1st (kvinna)
 Ja, fler än 1 (kvinna)
 Nej (kvinna)
 Tänker köpa inom kort (kvinna)
 Är du inte klok människa (kvinna)
 Ja, 1st (man)
 Ja, fler än 1 (man)
 Nej (man)
 Tänker köpa inom kort (man)
 Är du inte klok människa (man)

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009
>>>

Sök i bloggen

Gästbok

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Lite blandat

Följ bloggen

Följ my2cent med Blogkeen
Följ my2cent med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se